Klantenservice

Hieronder vindt u verschillende onderwerpen en veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een Gratis Sample aan

Van alle tegels van het merk Keope als ook van de Ceramic Line Outdoor sturen wij een een gratis monster op van 10 x 10 x 2cm als u ons een email bericht stuurt waarin u aangeeft welke u wenst te ontvangen evenals het gewenste afleveradres en een telefoonnummer. U zult spoedig uw monster thuis ontvangen.

Ook van Eterno Ivica kunt u op dezelfde manier gratis samples toegestuurd krijgen.

Verstelbare Tegeldragers

De tegeldragers van Eterno Ivica worden voortdurend verbeterd en ieder van hun producten heeft meerdere unieke patenten die u merkt in de kwaliteit en levensduur maar ook bespaart het u veel arbeidstijd door deze tegeldragers te gebruiken.
Enkele voorbeelden (allen te zien zijn op onze video pagina):

 1. Eterno Ivica heeft als enige merk een te bestellen verstelbare stelsleutel waardoor u snel en zonder de tegels iedere keer te moeten verwijderen uw tegels direct waterpas stellen omdat deze stelsleutel tussen de 4mm voeg (= standaard nokbreedte) past en vooral dankzij het gepatenteerde kopontwerp waardoor de kop wel in hoogte en laagte gesteld kan worden zonder dat de kop zelf meedraaid en uw tegels dus kunnen blijven liggen.
 2. De nokjes op de kop van de tegeldragers zijn onverminderd sterk maar kunnen eenvoudig per stuk verwijderd worden waardoor u ze direct in de hoeken of langs muren kunt plaatsen;
 3. De uniek gepatenteerde SE serie beschikt over een 5 graden zelfnivellerende kop waardoor simpelweg vanwege het gewicht van de tegel en de weg van de minste weerstand uw tegels zichzelf nivelleren ten opzichte van een schuine of onregelmatige ondergrond. Met alle andere merken of met de NM serie zult in bij een schuine of onregelmatige ondergrond iedere tegel handmatig moeten corrigeren door pasplaatjes zoals de sterring daar onder te plaatsen.
 4. De vastaangebrachte witte laag aan de bovenkant van de tegeldrager is anti-slip EN geluidsdempend;
 5. Middels het optioneel toepassen van de veerende RVS clips heeft u de keuze om uw tegels nog strakker op te sluiten dan ieder ander merk. Een gemetselde muur is zelden recht. Indien u alleen daar de RVS clips zou toepassen duwen de veerende die gemaakt zijn van Roestvrijstaal uw tegels nog strakker tegen elkaar. Zie svp de tweede video op onze video pagina.
 6. En nog vele anderen unieke gepatenteerde voordelen wat Eterno Ivica tot “Simpy the Best” maakt.
Een stuk minder dan de meeste mensen denken. Iedere tegeldrager ondersteund immers 4 tegels, behalve die in de hoek of langs een muur staan. In het kort gezegd is het ten opzichte van uw tegels 1 extra rij tegeldragers in de lengte en 1 extra rij in de breedte. Dus heeft u bijvoorbeeld een oppervlakte van 10 x 7 tegels, dan heeft u (10+1) x (7+1) = 88 tegeldragers nodig. Wij helpen u graag het juiste aantal te bepalen als u ons uw situatie doormailt aan info@torinooutdoor.nl. (Zie ook “Hoe sterk is een tegeldrager?”)

Iedere tegeldrager van Eterno Ivica kan 1.200 kilo dragen. Dat is al enorm veel voor standaard gebruik. Alleen als u bijvoorbeeld grote betonnen boom/plantpotten plaatst, of bijvoorbeeld een jacussie of zwembad dan kunt u bijvoorbeeld in het midden van iedere tegel een extra tegeldrager plaatsen door de 4 nokjes van de kop te verwijderen.

Indien u grote maat tegels gebruikt zoals 90x90cm dan is het afhankelijk van uw gebruikssituatie en van uw ondergrond raadzaam om extra tegeldragers te gebruiken, hetzij 1 extra in het midden onder idere tegel, hetzij in het midden van iedere zijde.
Wij helpen u graag het juiste aantal te bepalen als u ons uw situatie doormailt aan info@torinooutdoor.nl.
Ter info: Een A-kwaliteit Italiaanse keramische tegel in de maat 60 x 60 x 2cm barst pas bij 1.000kilo als die slechts in de hoeken op enkele vierkante centimeters rust vanwege het gebruik van tegeldragers. De tegeldragers zijn dus sterker.

Nee, u heeft al verstelbare tegeldragers van minder dan 2 euro per stuk en enkele euro’s per stuk voor de hoger verstelbaren. Terwijl juist de tegeldragers zorgen dat uw tegels strak en vlak geplaatst worden en uw tegels een veelvoud kosten van de tegeldragers. Zie ook: Hoeveel tegeldragers heb ik nodig? Zie ook: “Waarom bespaar ik flink op arbeid als ik Eterno Ivica gebruik?”

Juist de vele patenten die op de producten van Eterno Ivica zorgen dat u fors bespaart op tijd en geld als u een verwerker inhuurt.

Bijvoorbeeld door het gebruik van de stelsleutel, of door het gebruik van de zelfnivellerende kop van de SE serie. Maar ook door het eenvoudig kunnen verwijderen van de nokjes op de kop, en nog vele anderen. U ziet de voordelen op de korte filmpjes terug op onze video pagina.

Met de unieke RVS clips van Eterno Ivica kunt u wel uw tegel duurzaam opsluiten en er wel een afstap of traptrede van maken. En wel op iedere hoogte die u wenst. Zie svp de vierde video op onze video pagina.

Met de unieke RVS clips van Eterno Ivica kunt u wel uw tegel duurzaam opsluiten en er wel een afstap of traptrede van maken. En wel op iedere hoogte die u wenst. Zie svp de vierde video op onze video pagina.
Met de dragers en unieke slimme en gepatenteerde producten van Eterno Ivica – Simply the Best kunt u ALLE soorten terrasvloeren verhoogd aanleggen. Of dit nu met keramiek-, natuursteen-, betontegels, houten planken of vlonderdelen van hout of kunstof is. Het kan allemaal.

Optioneel en zeker niet noodzakelijk, maar in sommige gevallen is er een aanvullende behoefte om geluid wat via de tegels of vlonders via de dragers wordt doorgegeven aan de woon-, winkel- of bedrijfsruimte onder het balkon of dak. Speciaal daarvoor heeft Eterno Ivica optioneel een 3mm dikke geluidreducerende foamlaag ontwikkeld. Deze wordt als een sticker aan de onderkant van de voet van de drager geplakt.

In de praktijk zien wij dat de Silent onderlaag vooral gebruikt wordt door mensen welke anders de ouderwetse rubber granulaat onderzetters zouden toepassen.

Product

De anti-slip waarde van een keramische tegel wordt tijdens het productie proces uitvoerig getest (conform DIN 51130).
Om de anti-slip waarden aan te kunnen geven wordt gebruik gemaakt van een R nummer. R0 is extreem glad, denk hierbij aan een spiegel en R13 is volledig anti-slip. Alle keramische tuintegels van Torino Outdoor zijn tenminste R10 getest en dus ruim voldoende anti-slip. Keramische tegels met een anti-slip waarde van R11 zijn zelfs gekwalificeerd om rondom een publiek zwembad geplaatst te worden.

Bijna alle keramische tegels van Torino Outdoor hebben de R11 waarde.
Slechts enkele keramische tegels – de goedkopere – hebben de lagere anti-slip waarde van R10.

Omdat het oppervlak van de keramische tuintegel nagenoeg (<0,2%) afgesloten is heeft UV licht (wat zorgt voor de verkleuring) geen kans. Wij kunnen dus gerust stellen dat de keramische tuintegels niet verkleuren. Ten opzichte van beton, hout of natuursteen behoudt de keramische tuintegel zijn kleur.

Wel is het zo dat net als bij Natuursteen er kleurverschillen zitten per productie run of batch. Om die reden is het belangrijk dat uw levering altijd vanuit 1 productiebatch geleverd wordt en niet van verschillende productie data.
Torino Outdoor levert uitsluitend A kwaliteit en zal zijn bestellingen plaatsen vanuit 1 en dezelfde productiebatch.

De keramische tuintegels zijn getest onder uiteenlopende temperaturen. Van tientallen graden onder nul tot tientallen graden boven nul. Zowel vorst als hitte hebben dus geen enkele invloed op de kwaliteit van de tegel.

Omdat het oppervlak van de keramische tuintegel nagenoeg afgesloten (<0,2%) is hebben ook algen geen effect op het oppervlak van de tegel. Natuurlijk kan de tegel wel groen worden in schaduwrijk gebied, de alg ligt dan op het oppervlak maar zal bij de eerstvolgende regenbui vanzelf weer verdwijnen. De aanslag kan onmogelijk in de tegel dringen en het gebruik van algen reinigers en hogedruk spuit is dus verleden tijd.

Nee, dat is 1 van de grote voordelen van Keramische tuintegels. Ten opzichte van natuursteen zijn Keramische tegels wel krasbestendig. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld met de tuinstoelen verschuift.

Onderhoud

Bestellen, betalen

Bij Torino Outdoor.nl kan je eenvoudig en snel je bestelling plaatsen zowel direct bij onze medewerkers via info@torinooutdoor.nl of 06-28247303 of via onze Webshop.

Indien via contact met 1 van onze medewerkers dan ontvangt u per mail uw orderbevestiging.

Indien u een online bestelling plaatst via onze webshop dan bestaat het bestelproces uit de volgende vier duidelijke stappen.
Ter info: Je kunt je bestelling wijzigen tot het moment dat je op je op “Afrekenen” klikt. Daarna is je bestelling pas definitief.

Stap 1 – Je artikel kiezen

 • Op de productpagina van het artikel van je keuze klik je op de knop ‘Leg in winkelwagen’ om het aan je mandje toe te voegen. Wil je meer dan 1 stuk bestellen, pas dan het aantal aan. Indien beschikbaar en/of van toepassing is het tevens mogelijk een andere kleurmaat te selecteren.
 • Wil je doorgaan met winkelen? Klink dan op ‘Verder winkelen’.
 • Wil je je bestelling afronden? Klik op de knop ‘Doorgaan naar Kassa’.

Alle prijzen op deze website zijn exclusief btw en inclusief verzendkosten. De BTW ziet u netjes terug voordat u al uw gegevens in vult.

Stap 2 – Je gegevens invullen

 • Vul nu in de checkout je adresgegevens in. Deze informatie gebruiken we voor het verzenden van je bestelling. De informatie die in velden met een sterretje (*) ervoor moet komen staan, is de informatie die we minimaal van je nodig hebben. Deze velden zijn daarom verplicht om in te vullen.
 • Heb je al je (verplichte) gegevens ingevuld? Dan ziet u ook de betaalopties Ideal en Bancontact Mister Cash verschijnen naast de Betaling na ontvangst levering en factuur mogelijkheid.
 • Ga dan door naar: ‘Betaalwijze & afleveropties’.

Stap 3 – Betaalwijze & afleveropties
Kies hier de manier waarop je je bestelling wil betalen. We berekenen geen kosten door voor deze betaalmethodes. Je hebt de keuze uit:

 • Betaling na ontvangst levering en factuur
 • iDeal
 • Bancontact Mister Cash

Wij bieden je de volgende afleveropties aan:

 • Thuisbezorgen (let op: adres zal voor vrachtwagen bereikbaar moeten zijn. Neem bij twijfel contact op bij 1 van onze medewerkers voor een passende oplossing)
 • Afhalen indien je dat afspreekt met 1 van onze medewerkers

Heb je al een betaalwijze aangegeven en voor één van de twee afleveropties gekozen? Ga dan door naar stap 4.

Stap 4 – Overzicht van je bestelling

 • In de laatste kolom krijg je een overzicht van je bestelling te zien. Klopt alles? Klik dan – na het accepteren van de voorwaarden – op de knop ‘Plaats je bestelling’.
 • Wil je iets wijzigen? Klik dan op ‘wijzig’ bij de gegevens die je wil aanpassen.
 • Je ontvangt nu een orderstatus per e-mail.
 • We houden je daarna ook per e-mail op de hoogte over de status van je bestelling.

Orderbevestiging
Nadat wij je bestelling hebben ontvangen, krijg je van ons via e-mail een orderbevestiging. Hierin staat nogmaals een overzicht van alle bestelinformatie. Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan of de bevestiging niet in de map met ongewenste e-mail of spam terecht is gekomen. Is dat niet het geval, neem dan direct contact met ons op. Je kunt ons bereiken op nummer 06-51064369.

Betaalbevestiging
Je betaling wordt door ICEPAY, de betalingsprovider, afgehandeld. Je ontvangt van ICEPAY een bevestiging zodra we je betaling ontvangen hebben.

Verzendbevestiging en aflevering
Nadat duidelijk is wanneer het door jou bestelde artikel of de door jou bestelde artikelen geleverd dienen te worden – eventueel wordt u door 1 van onze medewerkers benaderd om dat zorgvuldig af te stemmen – dan zal levering conform die afspraak plaatsvinden. Je ontvangt hierover een bevestiging per e-mail. Op de dag van aflevering krijg je een e-mail toegezonden met daarin de verwachte levertijd van je order en ook ontvang je – als je een mobiel nummer hebt opgegeven – 10 minuten vóór bezorging van je order een sms.

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn op het tijdstip van aflevering, dan verzoeken we je om contact met Torino Outdoor op te nemen. Je kunt een e-mail sturen naar: info@torinooutdoor.nl of bellen met: 06-28247303. Indien u belt van buiten Nederland: +31-628247303. Onze klantenservice is 7 dagen bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur.

Wij helpen uw graag met al uw vragen. Wilt u een persoonlijke afspraak maken met een specialist of heeft u een snelle vraag? Bel ons of stuur ons een e-mail en wij bellen u uiterlijk binnen 4 uur terug.

Bezorging en afhalen

Alle tegeldragers en producten van Eterno Ivica zijn direct uit voorraad leverbaar, wat betekent binnen 24 uur in Nederland en België te leveren. Gezien de verzendkosten echter bij voorkeur 3 werkdagen aanhouden.
Spoedleveringen op dezelfde dag zijn ook mogelijk. In dat geval wordt u verzocht om direct te bellen met +31-(0)628247303.

Nagenoeg alle keramische tuintegels kunnen wij binnen 10 werkdagen leveren. Een aantal kleuren zijn ook direct beschikbaar en kunnen wij zelfs binnen 24 uur leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Indien uw order eerder dan 10 werkdagen wordt geplaatst zal betaling pas geschieden (geëffectueerd worden?) op de 10e dag voor aflevering.

Mijn gegevens

Torino Outdoor B.V. heeft zich sinds de oprichting gehouden aan de goede etikette om hoe om te gaan met uw gegevens, want het zijn namelijk Uw Gegevenes, waardoor wij automatisch voldaan aan de in 24 Mei 2018 ingevoerde strikte AGV privacy wetgeving.

Torino Outdoor BV gebruikt uw gegevens enkel en alleen voor de volgende doeleinden:

 • u accuraat te kunnen informeren over uw vraag;
 • om u een offerte te kunnen toesturen
 • om uw bestelling conform uw wensen bij u afgeleverd te krijgen
 • om u uw factuur toe te kunnen sturen en uw betaling correct te ontvangen.
  Uw gegevens worden niet langer bewaard dan dat de wetgeving zoals de belasting dienst van ons verlangt conform de minimum bewaar termijnen (feitelijk is dat onze boekhouding.).

Geen van uw data wordt voor andere doeleinden gebruikt en zeker niet aan derden verkocht.

KLIK HIER om de naar de algemene voorwaarden te gaan.

Zoek